Повече за "Magnifique"

Magnifique от фр.език означава "великолепен, изключителен". Смятаме, че нашата школа символизира точно тези две думи. Dance studio “Magnifique" е създадено с цел да развива и обогатява културата в града, да разкрива творческия потенциал на децата от ранна детска възраст и да възпитава любов към изкуството. Стремим се да предлагаме разнообразни и иновативни класове, които да разнообразят и подпомогнат развитието на децата и техните родители.Танцово студио Магнифик предлага редовни класове по:

Класически балет за деца 
Балет за деца 2,6 - 4г. „Babyballet"
Палцова техника
Модерни танци
Рисуване и актьорско майсторство
Класически балет за възрастни
Стречинг
Индивидуални уроци
Подготовка за кандидатстване в училища и университети
Подготовка за участия в танцови конкурси
Сватбен танц

Екипът ни се състои само от високо квалифицирани преподаватели - млади, амбициозни и всеотдайни хора, които обичат изкуството и децата. Децата, които се обучават при нас се отличават с професионално ниво на изпълнение, знания и дисциплина. Някои от тях биват приемани с отличие в национални училища за танцово изкуство. Нашите възпитаници се отличават с много добра техника, присъствие и естетика на изпълнение. Това се забелязва на семинари, уъркшопи и танцови състезания с международен характер. Можем да се похвалим с доста купи и медали - плодовете от нашия труд. Постарали сме се да създадем една уютна приятелска атмосфера, където да се развиваме и учим заедно, но и да създаваме добри спомени, добри приятели и да се чувстваме добре!

Заповядайте в света на Балетното изкуство независимо от възрастта си!

Екип

Нашите класове се водят от високо квалифицирани преподаватели

Нора Маршаха

Нора Маршаха - основател и ръководител на Dance studio "Magnifique", професионална балерина в Държавна опера Пловдив, педагог-хореограф с богат опит по руската методика Ваганова. 

От ранна детска възраст тя има интерес към танците. На 11 години я приемат с отличие в НУМТИ "Добрин Петков" в паралелка по класически балет. След успешното си завършване тя продължила своето образование в Академията за танцово изкуство в Пловдив със специалност Балетна педагогика. Същата година е поканена да започне работа като балерина в Държавна опера Пловдив. Година по късно съдбата я среща с Никола Начев, с който основават школа по балет "Ниямар", по-късно вдъхновена с името "Dance studio "Magnifique". Така на крехката 19 годишна възраст вдъхновена от идеята да допринася за изкуството и културата в града, като възпитава у своите възпитаници любов към изкуството и развива техните таланти, Нора стартира преподавателската си кариера. 

"Реших да стана преподавател, защото много обичам балета и децата.

Първите 3 години бяха истинско предизвикателство - да изградиш авторитет, да провокираш интерес и доверие, уважение и респект" - споделя Нора.

Но ето, че след близо 8 години студиото може да се похвали с близо 100 възпитаници на различни възрасти, които се отличават с професионално ниво, биват приемани в професионални танцови училища, взимат отличия по международни танцови конкурси.

Нора води групите по Класически балет и Палцова техника за напреднали, Подготовка за конкурси и кандидатстване в училища и университети. 

От септември 2022г. Нора е преподавател по Класически балет към НУМТИ "Добрин Петков".


Деница Сапунджиева

Деница се занимава с класически танци от малка. На 11 години успешно преминава изпит и започва своето балетно образование в НУМТИ "Добрин Петков". По време на обучението си изучава различни видове танцови стилове и продължава да се самоусъвършенства. През годините взима участия в доста известни заглавия с Държавна опера - Пловдив като "Лебедово езеро" , "Жизел" , оперите "Селска чест", "Палячи" и "Аида".

"Реших да започна да преподавам, защото обожавам децата и смятам, че от тях можеш да научиш много неща. Те са като едни „малки, кипящи от енергия балони”, търсещи къде да се спукат. Работата ми в DS Magnifique ми дава възможност да опозная себе си като педагог, както и да се обикна като такъв - истинско удовлетворение за мен самата." - споделя Дени. 


Деница е част от талантливия екип на DS Magnifique. Тя води групите по Класически балет на средно начинаещи, Палцова техника и индивидуални уроци.


Ралица Йонова

По професия Ралица Йонова е учител по Български език и литература. Но другата й квалификация, която всъщност си остава и най-голямата й слабост,  е БАЛЕТЪТ.

Занимава се с танци от петгодишна. Има познания от различни танцови стилове като народни танци, исторически и характерни танци, латино-американски танци, aкробатичен Rock'n'Roll и др.

В продължение на 6 години печели множество награди в състезания по aкробатичен Rock'n' Roll преди да започне своя балетен път.

На 11-годишна възраст е приета в Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков", град Пловдив. В училище бива забелязана и награждавана с централни роли по концерти и сценични изяви. Завършва с отличие и взима своята професионална квалификация със специалност Класически балет. 

В началния етап на развитие на Dance studio "Magnifique" тя е част от преподавателския екип. Съдбата я ориентира в друга посока, но ето че днес отново е част от екипа ни - ентусиазиранa, целеустремена и заредена с нестихваща енергия. Заедно с нас е готова да покаже на децата (Ви), че светът на балета е приказен, вълнуващ и неповторим!

" Вярвам, че човек трябва да посвети времето си на нещата, които обича и му носят радост. За мен това са балетът, литературата и работата с деца - споделя тя."


Ралица е част от талантливия екип на DS Magnifique. Тя води класовете по Класически балет за начинаещи 4+ и Бейбибалет

Донка Кьосева

Донка Кьосева е запалена по актьорското майсторство от ранна детска възраст. Стартира с писане на комедийни скечове и намира множество изяви в родния си град. През 2016 година се явява на кастинг за телевизионното шоу ,, България търси талант" и стига до полуфинал. Това допълнително я мотивира и няколко месеца по-късно тя е студент по Актьорско майсторство в класа на проф. д-р. Александър Илиев. Паралелно с това, Донка работи във Фондация ,,ЖАР театър - изкуство - култура". Там развива умения за игра с огнени уреди, кукли, светлинни спектакли и изработка на маски и костюми. В момента е образователен медиатор в ОП,, Младежки център Пловдив", като предимно работи с деца и младежи по метода на неформалното образование. Води обучения на различни теми като: ,, Емоции", ,, Себеизразяване чрез изкуство"...и други.

От скоро Донка е част от младия и талантлив екип на DS Magnifique. Тя води курсовете по рисуване и актьорско майсторство.

Андреана Атанасова

Андреана e млада и амбициозна дама, с огромна енергия и желание за преподаване. Започнала е танцовото си развитие на 3 годишна възраст, като на 11 години стартирала професионалното си образование в НУИ " Панайот Пипков" в гр. Плевен със специалност "Българска народна хореография". През ученическите си години е танцувала различни танцови стилове като класически балет, съвременен танц, исторически танци, фолклорни танци, хип-хоп, както и в АМТИИ (Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство) "Проф. Асен Диамандиев", където е завършила висшето си образование. Има богат опит като танцьор в редица частни формации и ансамбли.  

"Реших да преподавам, тъй като обичам децата и ме зареждат с позитивна и чиста енергия." - споделя тя.

Освен с танците Адреана има опит и със Стречинга. Правила е стречинг събития на открито тъй като обича природата.

"Да практикуваш стречинг навън е като чаша спокойствие за тялото и ума ти. Стречингът има положителен ефект върху върху нашето психическо и физическо здраве, и е неизменна част ог моето ежедневие. Има много ползи като подобряване на гъвкавостта, разширяване обхвата на движението и много други." - смята тя.


Aндреана е най-новият член на нашия талантлив екип и води класовете по Модерни танци за деца и Стречинг за възрастни.

Изабела Босева

Изабела Босева завършва средното си образование в НГ за Сценични и екранни изкуства - Пловдив специалност " Театрален грим и перуки" . В момента изучава "Сценография" в  Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Изабела се изявява като главен гримьор в множество музикални видеоклипове и пърформанси като "Someone You Loved" (Lewis Capaldi) соver piano by Evgeny Genchev; главен гримьор за албума "Intimacy" cоver piano by Evgeny Genchev. Работи и като гримьор за WaXx.bg, където прави грима на различни фотосесии, ревюта и реклами. Подготвя грима за много от спектаклите на Опера Пловдив.


"Най-силната ми страна е, че не оставам незабелязана сред тълпата - дали с външния си вид или с това което се занимавам предизвикам интерес, вероятно и с двете. Затова искам да предавам тази цветност, умения и знания на всички деца, които вървят по този път на изкуството и са избрали да бъдат на сцена. Ще им покажем, че красотата се крие дори в най-малкото кътче зад кулисите! Искам да предам наученото до момента и да видя искрата в техните очи, любознателност и умения, който ще придобият по време на курса за грим и прическа!" - казва Изабела за себе си.


Изабела Босева е част от талантливия екип на DS Magnifique. Тя води сценичните Арт ателиета - нашето най-ново вдъхновение

Таня Димитрова

Таня Димитрова е родена в град Пловдив. Започва да танцува на шест години и се влюбва в балетното изкуство. Таня продължава да развива своето обучение и на единадесет години е приета с отличен успех в НУМТИ "Добрин Петков " гр.Пловдив със специалност класически танци.

Тя се обучава от педагози на високо ниво като изучава всякакви стилове танци - модерни, характерни и исторически. Завършва балетното училище с професионална квалификация "Балетен педагог". През 2003 година е приета в АМТИИ гр. Пловдив със специалност "Балетна педагогика", същата година тя става и част от трупата на балета на Държавна опера Пловдив. Вече 18 години, Таня участва във всички спектакли, балетни, оперни, мюзикъл, сценични проекти и др. 

Таня има над 10 години опит, като балетен педагог в танцово студио.

"Любовта към преподаването ме вдъхновява, работата с деца е истинско удоволствие, но и голяма отговорност за мен. Но обичта, с която ме даряват и резултатите, които постигат децата ми дават смисъл и ми доказват, че това което правя наистина си струва!" - споделя Таня за себе си.


От месец ноември 2022 г. Таня Димитрова е част от талантливия екип на DS Magnifique.

Искаш да станеш част от нас ?

Ако си млад и амбициозен, обичаш децата и изкуството, си дошъл на правилното място.