Повече за "Magnifique"

Magnifique от фр.език означава "великолепен, изключителен". Смятаме, че нашата школа символизира точно тези две думи. Dance studio “Magnifique" е създадено с цел да развива и обогатява културата в града, да разкрива творческия потенциал на децата от ранна детска възраст и да възпитава любов към изкуството. Стремим се да предлагаме разнообразни и иновативни класове, които да разнообразят и подпомогнат развитието на децата и техните родители.Танцово студио Магнифик предлага редовни класове по:

Класически балет за деца 
Балет за деца 2,6 - 4г. „Babyballet"
Палцова техника
Модерни танци
Рисуване и актьорско майсторство
Класически балет за възрастни
Стречинг
Индивидуални уроци
Подготовка за кандидатстване в училища и университети
Подготовка за участия в танцови конкурси
Сватбен танц

Екипът ни се състои само от високо квалифицирани преподаватели - млади, амбициозни и всеотдайни хора, които обичат изкуството и децата. Децата, които се обучават при нас се отличават с професионално ниво на изпълнение, знания и дисциплина. Някои от тях биват приемани с отличие в национални училища за танцово изкуство. Нашите възпитаници се отличават с много добра техника, присъствие и естетика на изпълнение. Това се забелязва на семинари, уъркшопи и танцови състезания с международен характер. Можем да се похвалим с доста купи и медали - плодовете от нашия труд. Постарали сме се да създадем една уютна приятелска атмосфера, където да се развиваме и учим заедно, но и да създаваме добри спомени, добри приятели и да се чувстваме добре!

Заповядайте в света на Балетното изкуство независимо от възрастта си!

Екип

Нашите класове се водят от високо квалифицирани преподаватели

Нора Маршаха

Нора Маршаха - основател и ръководител на Dance studio "Magnifique", професионална балерина в Държавна опера Пловдив, педагог-хореограф с богат опит по руската методика Ваганова, преподавател по класически балет в НУМТИ "Добрин Петков". 

От ранна детска възраст тя има интерес към танците. На 11 години я приемат с отличие в НУМТИ "Добрин Петков" в паралелка по класически балет. След успешното си завършване тя продължила своето образование в Академията за танцово изкуство в Пловдив със специалност Балетна педагогика. Същата година е поканена да започне работа като балерина в Държавна опера Пловдив. Година по късно съдбата я среща с Никола Начев, с който основават школа по балет "Ниямар", по-късно вдъхновена с името "Dance studio "Magnifique". Така на крехката 19 годишна възраст вдъхновена от идеята да допринася за изкуството и културата в града, като възпитава у своите възпитаници любов към изкуството и развива техните таланти, Нора стартира преподавателската си кариера. 

"Реших да стана преподавател, защото много обичам балета и децата.

Първите 3 години бяха истинско предизвикателство - да изградиш авторитет, да провокираш интерес и доверие, уважение и респект" - споделя Нора.

Но ето, че след повече от 10 години студиото може да се похвали с близо 130 възпитаници на различни възрасти, които се отличават с професионално ниво, биват приемани в професионални танцови училища, взимат отличия по международни танцови конкурси.

Нора води групите по Класически балет и Палцова техника за напреднали, Подготовка за конкурси и кандидатстване в училища и университети, индивидуални уроци. 

От септември 2022г. Нора е преподавател по Класически балет към НУМТИ "Добрин Петков".


Деница Сапунджиева

Деница Сапунджиева - главен преподавател-хореограф в DS Magnifique с дългогодишен опит в преподаването с деца от 2,6 до 16 г. възраст. Възпитаник на НУМТИ "Добрин Петков" - специалност "Класически балет". 

Занимава се с класически танци от малка. На 11 години успешно преминава изпит и започва своето балетно образование в НУМТИ "Добрин Петков". По време на обучението си изучава различни видове танцови стилове и продължава да се самоусъвършенства. През годините взима участия в доста известни заглавия с Държавна опера - Пловдив като "Лебедово езеро" , "Жизел" , оперите "Селска чест", "Палячи","Аида" и др.

"Реших да започна да преподавам, защото обожавам децата и смятам, че от тях можеш да научиш много неща. Те са като едни „малки, кипящи от енергия балони”, търсещи къде да се спукат. Работата ми в DS Magnifique ми дава възможност да опозная себе си като педагог, както и да се обикна като такъв - истинско удовлетворение за мен самата." - споделя Дени.


Деница  води групите по Класически балет за начинаещи, средно начинаещи и напреднали, Палцова техника за начинаещи, и индивидуални уроци.


Ралица Йонова

Ралица Йонова - преподавател-хореограф в DS Magnifique с дългогодишен опит в преподаването с деца от 2,6 до 8 г. възраст Възпитаник на НУМТИ "Добрин Петков" - специалност "Класически балет". 

По професия Ралица е учител по Български език и литература. Но другата й квалификация, която всъщност си остава и най-голямата й слабост,  е БАЛЕТЪТ.

Занимава се с танци от петгодишна. Има познания от различни танцови стилове като народни танци, исторически и характерни танци, латино-американски танци, aкробатичен Rock'n'Roll и др.

В продължение на 6 години печели множество награди в състезания по aкробатичен Rock'n' Roll преди да започне своя балетен път.

На 11-годишна възраст е приета в Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков", град Пловдив. В училище бива забелязана и награждавана с централни роли по концерти и сценични изяви. Завършва с отличие и взима своята професионална квалификация със специалност Класически балет. 

В началния етап на развитие на Dance studio "Magnifique" тя е част от преподавателския екип. Съдбата я ориентира в друга посока, но ето че днес отново е част от екипа ни - ентусиазиранa, целеустремена и заредена с нестихваща енергия. Заедно с нас е готова да покаже на децата (Ви), че светът на балета е приказен, вълнуващ и неповторим!

" Вярвам, че човек трябва да посвети времето си на нещата, които обича и му носят радост. За мен това са балетът, литературата и работата с деца - споделя тя."


Ралица води класовете по Класически балет за начинаещи 4+ и Бейбибалет.

Таня Димитрова

Таня Димитрова - преподавател по класически балет в DS Magnifique, дългогодишна балерина в Опера Пловдив, възпитаник на АМТИИ - специалност "Балетна педагогика".

 Започва да танцува на шест години и се влюбва в балетното изкуство. Таня продължава да развива своето обучение и на единадесет години е приета с отличен успех в НУМТИ "Добрин Петков " гр.Пловдив със специалност класически танци.

Тя се обучава от педагози на високо ниво като изучава всякакви стилове танци - модерни, характерни и исторически. Завършва балетното училище с професионална квалификация "Балетен педагог". През 2003 година е приета в АМТИИ гр. Пловдив със специалност "Балетна педагогика", същата година тя става и част от трупата на балета на Държавна опера Пловдив. Вече 18 години, Таня участва във всички спектакли, балетни, оперни, мюзикъл, сценични проекти и др. 

Таня има над 10 години опит, като балетен педагог в танцово студио. 

"Любовта към преподаването ме вдъхновява, работата с деца е истинско удоволствие, но и голяма отговорност за мен. Но обичта, с която ме даряват и резултатите, които постигат децата ми дават смисъл и ми доказват, че това което правя наистина си струва!" - споделя Таня за себе си.


 Таня Димитрова води групите за Начинаещи 4+ във VIA Dance.

Андреана Атанасова

Андреана Атанасова  - преподавател-хореограф по модерни танци, стречинг за деца и възрастни в DS Magnifique. Възпитаник на АМТИИ - специалност "Българска народна хореография".

Андреана e млада и амбициозна дама, с огромна енергия и желание за преподаване. Започнала е танцовото си развитие на 3 годишна възраст, като на 11 години стартирала професионалното си образование в НУИ " Панайот Пипков" в гр. Плевен със специалност "Българска народна хореография". През ученическите си години е танцувала различни танцови стилове като класически балет, съвременен танц, исторически танци, фолклорни танци, хип-хоп, както и в АМТИИ (Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство) "Проф. Асен Диамандиев", където е завършила висшето си образование. Има богат опит като танцьор в редица частни формации и ансамбли.  

"Реших да преподавам, тъй като обичам децата и ме зареждат с позитивна и чиста енергия." - споделя тя.

Освен с танците Адреана има опит и със Стречинга. Правила е стречинг събития на открито тъй като обича природата.

"Да практикуваш стречинг навън е като чаша спокойствие за тялото и ума ти. Стречингът има положителен ефект върху върху нашето психическо и физическо здраве, и е неизменна част ог моето ежедневие. Има много ползи като подобряване на гъвкавостта, разширяване обхвата на движението и много други." - смята тя.


Aндреана води класовете по Модерни танци за деца и Стречинг за деца и възрастни.

Донка Кьосева

Донка Кьосева - преподавател по актьорско майсторство в DS Magnifique. Възпитаник на ПУ - специалност "Актьорско майсторство"

Донка Кьосева е запалена по актьорското майсторство от ранна детска възраст. Стартира с писане на комедийни скечове и намира множество изяви в родния си град. През 2016 година се явява на кастинг за телевизионното шоу ,, България търси талант" и стига до полуфинал. Това допълнително я мотивира и няколко месеца по-късно тя е студент по Актьорско майсторство в класа на проф. д-р. Александър Илиев в Пловдивски универститет. Паралелно с това, Донка работи във Фондация ,,ЖАР театър - изкуство - култура". Там развива умения за игра с огнени уреди, кукли, светлинни спектакли и изработка на маски и костюми. В момента е образователен медиатор в ОП,, Младежки център Пловдив", като предимно работи с деца и младежи по метода на неформалното образование. Води обучения на различни теми като: ,, Емоции", ,, Себеизразяване чрез изкуство"...и други.

Донка води курсовете по рисуване и актьорско майсторство.

Албена Конова

Албена Конова - сертифициран инструктор по Хатха йога в DS Magnifique.

Нейният личен път в йога започва през 2019 г., когато случайно попада на клас по йога с благотворителна цел. 

"Още от самото начало усетих, че това е нещо различно, нещо, което отваря врати към цял свят на нови възможности".

"Вярвам, че ще бъда вечен ученик по пътя на Йога, защото тази философия никога не спира да ме надгражда и вдъхновява. Този път е богат на предизвикателства и радости, и с любов го споделям с всички, които искат да се присъединят".

Моята цел е да Ви вдъхновя и да Ви помогна заедно да открием магията на дихателните практики, силата на асаните и мирът в себе си. Вярвам, че йога е ключът към здраве, хармония и смисъл в живота - споделя Албена.

С годините се сертифицира за преподавател по Хатха Йога, но не спира да се обучава. В момента специализира в Йога практики за женско здраве и Йога по време на бременност.  
 

Заповядайте в нейните класове по Хатха Йога и се потопете в света на йогата, където тя ще ви направи не само по-гъвкави, силни и красиви, но и ще ви научи как да живеете по-балансирано и по-осъзнато.

 

 


 Изабела Босева

Изабела Босева - преподавател в класовете "сценични ателиета" в DS Magnifique, работи на позиция "грим и перуки" в Опера Пловдив. Възпитаник на АМТИИ - специалност "Сценография". 

Изабела се изявява като главен гримьор в множество музикални видеоклипове и пърформанси като "Someone You Loved" (Lewis Capaldi) соver piano by Evgeny Genchev; главен гримьор за албума "Intimacy" cоver piano by Evgeny Genchev. Работи и като гримьор за WaXx.bg, където прави грима на различни фотосесии, ревюта и реклами. Подготвя грима за много от спектаклите на Опера Пловдив.

"Най-силната ми страна е, че не оставам незабелязана сред тълпата - дали с външния си вид или с това което се занимавам предизвикам интерес, вероятно и с двете. Затова искам да предавам тази цветност, умения и знания на всички деца, които вървят по този път на изкуството и са избрали да бъдат на сцена. Ще им покажем, че красотата се крие дори в най-малкото кътче зад кулисите! Искам да предам наученото до момента и да видя искрата в техните очи, любознателност и умения, който ще придобият по време на курса за грим и прическа!" - казва Изабела за себе си.


Изабела води сценичните Арт ателиета - нашето най-ново вдъхновение.

Искаш да станеш част от нас ?

Ако си млад и амбициозен, обичаш децата и изкуството, си дошъл на правилното място.