Fonts and icons

Кои сме ние

Dance studio “Magnifique" е модерно танцово студио, създадено с цел да развива и обогатява културата в града, да разкрива творческия потенциал на децата от ранна детска възраст и да възпитава любов към изкуството. Танцово студио Магнифик предлага редовни класове по:

Класически балет за деца и възрастни
Рисуване и актьорско майсторство
Балет за бебета „Babyballet“
Хип-хоп
Палцова техника
Бодибалет
Barre fitness или фитнес на "станка"
Индивидуални уроци
Сватбен танц


Нашите класове се водят от високо квалифицирани преподаватели. Децата, които се обучават при нас се отличават с професионално ниво на изпълнение, знания и успехи - някои от тях вече са приети с отличие в НУМТИ „Добрин Петков” с балет.Стремим се да предлагаме разнообразни и иновативни класове, които да разнообразят и подпомогнат развитието на децата и техните родители.


Екип

Нашите класове се водят от високо квалифицирани преподаватели

Нора Маршаха

Нора Маршаха - основател и ръководител на Dance studio "Magnifique", професионална балерина в Държавна опера Пловдив, педагог-хореограф по методика Ваганова. 

От ранна детска възраст тя има интерес към танците. На 11 години я приемат с отличие в НУМТИ "Добрин Петков" в паралелка по класически балет. След успешното си завършване тя продължила своето образование в Академията за танцово изкуство в Пловдив със специалност Балетна педагогика. Същата година е поканена да започне работа като балерина в Държавна опера Пловдив. Година по късно съдбата я среща с Никола Начев, с който основават школа по балет "Ниямар", по-късно вдъхновена с името "Dance studio "Magnifique". Така на крехката 19 годишна възраст вдъхновена от идеята да допринася за изкуството и културата в града, като възпитава у своите възпитаници любов към изкуството и развива техните таланти, Нора стартира преподавателската си кариера. 

"Реших да стана преподавател, защото много обичам балета и децата.

Първите 3 години бяха истинско предизвикателство - да изградиш авторитет, да провокираш интерес и доверие, уважение и респект" - споделя Нора.

Но ето, че след близо 8 години студиото може да се похвали с близо 100 възпитаници на различни възрасти, които се отличават с професионално ниво, биват приемани в професионални танцови училища, взимат отличия по международни танцови конкурси.

Нора води групите по Класически балет за деца, Палцова техника и Класически балет за възрастни. Освен всичко това тя се изявява като арт-мениджър и отговаря за рекламната дейност на студиото.

Деница Сапунджиева

Деница се занимава с класически танци от малка. На 11 години успешно преминава изпит и започва своето балетно образование в НУМТИ "Добрин Петков". По време на обучението си изучава различни видове танцови стилове и продължава да се самоусъвършенства. През годините взима участия в доста известни заглавия с Държавна опера - Пловдив като "Лебедово езеро" , "Жизел" , оперите "Селска чест", "Палячи" и "Аида".

"Реших да започна да преподавам, защото обожавам децата и смятам, че от тях можеш да научиш много неща. Те са като едни „малки, кипящи от енергия балони”, търсещи къде да се спукат. Работата ми в DS Magnifique ми дава възможност да опозная себе си като педагог, както и да се обикна като такъв - истинско удовлетворение за мен самата." - споделя Дени. 


Деница е част от талантливия екип на DS Magnifique и се изявява като преподавател по Класически балет за деца и Babyballet. 


Мара Салваджио

Мара започва да танцува още на 3 години в нейния град в Сицилия. На 11 години я приели в училището към Teatro Dell’Opera di Roma. След 1 година продължила обучението си в Balletto di Roma, където завършила със специалност Класически и модерен танц. След като завършила започнала работа в Balletto di Roma Junior Company и паралелно получила възможност да започне да преподава класически и модерен балет в Balletto di Roma. Малко след това станала асистент на някои от учителите в училището докато не започнала да преподава самостоятелно. Мара има опит като преподавател и в други 3 танцови училища в Сицилия преди да започне работа в Пловдив.

Мара е най-новият член на нашия екип. Тя ще води класовете по Класически балет за възрастни.

Анелия Дживондова

Анелия се занимава със спорт от 6-годишна възраст, основно с художествена гимнастика. Завършва образованието си с профил хореография и народни танци. В момента е  сертифициран и активен инструктор по пилатес. 

Анелия ще води тренировки по Бодибалет за възрастни.

Зорница Шопова

Зорница Шопова, позната във хип хоп средата като "Заза" ,започва развитието си преди 7 години в Пловдивските школи по танци,когато открива своята страст към хип хоп танците и започва да се развива като фрийстайл танцьор.

Участвала е на много независими хип-хоп батъли -спечелени първи и втори места.

За нея фрийстайлът е начин на себеизразяване. Затова тя започва самостоятелното си развитие във уличните стилове посещавайки във всяка една възможност за уъркшопове с чуждестранни преподаватели като The Quick crew (Норвегия), Baiba Klints(Латвия), Herb Johns III(САЩ).

Навлиза в създаването на хореографии чрез различни участия на събития и започва да създава самостоятелни клипове, с които се стреми да подобрява постоянно техниката си и музикалността си. Хореографиите ѝ са базирани на основите на хип хоп движенията и на собствена интерпретация на музика.  

"Реших да се насоча към преподаване, първо защото е важно хип хоп културата да продължава своето развитие и да се предава на младoтo поколениe, и също така, защото чрез хореографиите си създавам един нов свят, в който мога да се забавлявам" - споделя тя.

Състезания:

2019 :

8th internation Dance Festival -2ро място + стипендия за Италия,гр.Пловдив 

6-място - Elit Dance Championship,гр.Перник

2ро място YOU(TH) CAN DANCE,гр.Стара Загора

2017: 

2-ро място Battle of the Hills,гр.Пловдив

Участие във Фестивал на светлината 'Lummix', гр.Пловдив

Заза ще води класовете по хип-хоп за деца от този сезон.

                                                                                                                                                                                                                                                             Илиана Гъделева

Илиана е завършила Актьорско майсторство за драматичен театър в ПУ „Паисий Хилендарски” при доц. Иван Налбантов  и Хореография за съвременни танцови техники в АМТИИ при д-р Желка Табакова. Но от детството й около нея винаги е присъствал кукленият театър. По някакъв начин към момента всички видове изкуства, които са минали през живота й започват  да се допълват и да си помагат едно на друго. През годините е  участвала в много и различни драматични и куклени постановки, в танцови спектакли, филми и различни образователни програми. Работила е и в България, и в чужбина. През 2015 година създава Театрална компания SoulMade,с която и до днес реализират много участия във фестивали с куклените си представления. Преди 5 години започва и да преподава на  деца как да развиват актьора в себе си в различните направления – дали чрез драматичното изкуство, дали чрез кукленото такова или пък чрез движенията на тялото ни. 

„Дълбоко вярвам , че сценичните изкуства помагат на децата по много начини в нашето съвремие – те придобиват увереност да изразят себе си пред публика, учат се да работят в екип, да проявяват търпение към другите и към себе си, да се чувстват отговорни към това, което са създали – даден драматичен образ, кукла, декор, текст. И най-вече аз лично се чувствам победител в битката против  ползването от децата на електонни устройства.” - споделя Илиана.

Илиана води курсовете по Рисуване и актьорско майсторство.


Искаш да станеш част от нас ?

Ако си млад и амбициозен, обичаш децата и изкуството, си дошъл на правилното място.