Повече за "Magnifique"

Magnifique от фр.език означава "великолепен, изключителен". Смятаме, че нашата школа символизира точно тези две думи. Dance studio “Magnifique" е създадено с цел да развива и обогатява културата в града, да разкрива творческия потенциал на децата от ранна детска възраст и да възпитава любов към изкуството. Стремим се да предлагаме разнообразни и иновативни класове, които да разнообразят и подпомогнат развитието на децата и техните родители.Танцово студио Магнифик предлага редовни класове по:

Класически балет за деца 
Балет за деца 2,6 - 4г. „Babyballet"
Палцова техника
Модерни танци
Рисуване и актьорско майсторство
Класически балет за възрастни
Стречинг
Индивидуални уроци
Подготовка за кандидатстване в училища и университети
Подготовка за участия в танцови конкурси
Сватбен танц

Екипът ни се състои само от високо квалифицирани преподаватели - млади, амбициозни и всеотдайни хора, които обичат изкуството и децата. Децата, които се обучават при нас се отличават с професионално ниво на изпълнение, знания и дисциплина. Някои от тях биват приемани с отличие в национални училища за танцово изкуство. Нашите възпитаници се отличават с много добра техника, присъствие и естетика на изпълнение. Това се забелязва на семинари, уъркшопи и танцови състезания с международен характер. Можем да се похвалим с доста купи и медали - плодовете от нашия труд. Постарали сме се да създадем една уютна приятелска атмосфера, където да се развиваме и учим заедно, но и да създаваме добри спомени, добри приятели и да се чувстваме добре!

Заповядайте в света на Балетното изкуство независимо от възрастта си!

Екип

Нашите класове се водят от високо квалифицирани преподаватели

Нора Маршаха

Нора Маршаха - основател и ръководител на Dance studio "Magnifique", професионална балерина в Държавна опера Пловдив, магистър "Балетна режисура", бакалавър "Балетна педагогика" към АМТИИ - Пловдив, преподавател по класически танци в НУМТИ "Добрин Петков". 

От ранна детска възраст тя има интерес към танците. На 11 години е приета с отличие в НУМТИ "Добрин Петков" в паралелка "Класически танци". След успешното си завършване тя продължава своето образование в Академията за танцово изкуство в Пловдив със специалност бакалавър "Балетна педагогика" а след това и магистър "Балетна режисура". Същата година е поканена да започне работа като балерина в Държавна опера Пловдив. Година по късно съдбата я среща с Никола Начев, с който основават школа по балет "Ниямар", по-късно вдъхновена с името "Dance studio "Magnifique". Така на крехката 19 годишна възраст вдъхновена от идеята да допринася за изкуството и културата в града, като възпитава у своите възпитаници любов към изкуството и развива техните таланти, Нора стартира преподавателската си кариера. 

"Реших да стана преподавател, защото много обичам балета и децата.Първите 3 години бяха истинско предизвикателство - да изградиш авторитет, да провокираш интерес и доверие, уважение и респект" - споделя Нора.

Но ето, че след повече от 10 години студиото може да се похвали с близо 130 възпитаници на различни възрасти, които се отличават с професионално ниво, биват приемани в професионални танцови училища, взимат отличия по международни танцови конкурси, участват активно в Културния календар на Община Пловдив, ежегодно провеждат няколко концерта на голяма сцена.

Нора води груповите и индивидуални балетни часове за напреднали, подготовка за конкурси, кандидатстване за училища и университети, Хореография за първи сватбен танц Води и разработва тренировката "Bodyballet", Събитие "Балетно кино", идеолог на събитието " Благотворителен пролетен бал". Деница Сапунджиева

Деница Сапунджиева - главен преподавател-хореограф в DS Magnifique с дългогодишен опит в преподаването с деца от 2,6 до 16 г. възраст. Възпитаник на НУМТИ "Добрин Петков" - специалност "Класически балет".

Занимава се с класически танци от малка. На 11 години успешно преминава изпит и започва своето балетно образование в НУМТИ "Добрин Петков". По време на обучението си изучава различни видове танцови стилове и продължава да се самоусъвършенства. През годините взима участия в доста известни заглавия с Държавна опера - Пловдив като "Лебедово езеро" , "Жизел" , оперите "Селска чест", "Палячи","Аида" и др.

"Реших да започна да преподавам, защото обожавам децата и смятам, че от тях можеш да научиш много неща. Те са като едни „малки, кипящи от енергия балони”, търсещи къде да се спукат. Работата ми в DS Magnifique ми дава възможност да опозная себе си като педагог, както и да се обикна като такъв - истинско удовлетворение за мен самата." - споделя Дени. През 2023г. успешно подготви 7 деца - възпитаници на DS Magnifique за балетните класове по “Класически танци” в НУМТИ “Добрин Петков”, представили се на ниво и с отличие.


Деница  води групите по Класически балет за начинаещи, средно начинаещи и напреднали, Палцова техника за начинаещи, и индивидуални уроци.


Ралица Йонова

Ралица Йонова - преподавател-хореограф в DS Magnifique с дългогодишен опит в преподаването с деца от 2,6 до 8 г. възраст. Възпитаник на НУМТИ "Добрин Петков" - специалност "Класически балет". 

По професия Ралица е учител по Български език и литература. Но другата й квалификация, която всъщност си остава и най-голямата й слабост,  е БАЛЕТЪТ.

Занимава се с танци от петгодишна. Има познания от различни танцови стилове като народни танци, исторически и характерни танци, латино-американски танци, aкробатичен Rock'n'Roll и др.

В продължение на 6 години печели множество награди в състезания по aкробатичен Rock'n' Roll преди да започне своя балетен път.

На 11-годишна възраст е приета в Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков", град Пловдив. В училище бива забелязана и награждавана с централни роли по концерти и сценични изяви. Завършва с отличие и взима своята професионална квалификация със специалност Класически балет. 

В началния етап на развитие на Dance studio "Magnifique" тя е част от преподавателския екип. Съдбата я ориентира в друга посока, но ето че днес отново е част от екипа ни - ентусиазиранa, целеустремена и заредена с нестихваща енергия. Заедно с нас е готова да покаже на децата (Ви), че светът на балета е приказен, вълнуващ и неповторим!

" Вярвам, че човек трябва да посвети времето си на нещата, които обича и му носят радост. За мен това са балетът, литературата и работата с деца - споделя тя."


Ралица води класовете по Класически балет за начинаещи 4+ и Бейбибалет.


Таня Димитрова

Таня Димитрова - преподавател по класически балет в DS Magnifique, дългогодишна балерина в Опера Пловдив, възпитаник на АМТИИ - специалност "Балетна педагогика".

 Започва да танцува на шест години и се влюбва в балетното изкуство. Таня продължава да развива своето обучение и на единадесет години е приета с отличен успех в НУМТИ "Добрин Петков " гр.Пловдив със специалност класически танци.

Тя се обучава от педагози на високо ниво като изучава всякакви стилове танци - модерни, характерни и исторически. Завършва балетното училище с професионална квалификация "Балетен педагог". През 2003 година е приета в АМТИИ гр. Пловдив със специалност "Балетна педагогика", същата година тя става и част от трупата на балета на Държавна опера Пловдив. Вече 18 години, Таня участва във всички спектакли, балетни, оперни, мюзикъл, сценични проекти и др. 

Таня има над 10 години опит, като балетен педагог в танцово студио. 

"Любовта към преподаването ме вдъхновява, работата с деца е истинско удоволствие, но и голяма отговорност за мен. Но обичта, с която ме даряват и резултатите, които постигат децата ми дават смисъл и ми доказват, че това което правя наистина си струва!" - споделя Таня за себе си.


 Таня Димитрова води групите за Начинаещи 4+ във VIA Dance.


Никол Николова

Никол Николова - преподавател по Бейбибалет и класически балет в DS Magnifique, възпитаник на НУМТИ "Добрин Петков" специалност "Класически танц". 

Още от съвсем малка е в залата – започва с художествена гимнастика. От ранните 11 години, животът й е едно изящно пируетиране, въртящо се през световете от художествената гимнастика към класическия балет. Нейното професионално образование започва в Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в гр. Пловдив, където дисциплината в изучаването на балетните стъпки става нейния втори език. По време на обучението си изучава различни видове важни дисциплини за изграждането й като артист - като характерни и съвременни танци, актьорско майсторство, композиция и импровизация в класа на Нора Маршаха

"Сега, докато се отправям към висшето образование, с нетърпение очаквам да усъвършенствам уменията си още повече и да изследвам нови хоризонти в изкуството на танца. Вярвам, че изграждането на общност около музиката и класическия танц създава подхранваща среда, която оформя бъдещето на всяко дете, независимо от неговия път. С тази убеденост аз се стремя да преподавам - да споделя своя опит и уроците, които предстоят." - споделя тя.

Тя води групите по Бейбибалет и Начинаеща група 4+.


Русалия Игнатова

Русалия Игнатова - преподавател по Модерни танци за деца 4 - 9 г. в DS Magnifique, преподавател по Съвременен танц в НГ "Сценични и екранни изкуства".

Танцува от вече 11 години. Завършила е бакалавър Танци в Манчестър, Англия с усилено изучаване на различни съвременни танцови техники и класически балет. Работила е с хореографи като Juliano Nunes, Flock, Josh Hawkins, Coalesce dance theatre и др. Сега преподава тези два стила, както и пантомима, в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, където също и поставя танцови представления.


Русалия е част от екипа на DS Magnifique като преподавател по Модерни танци за деца.


Петя Канева

Петя Канева - преподавател по латино танци за деца и възрастни в DS Magnifique, 

Занимавала се е 10 години интензивно със спортни танци – латиноамерикански и стандартни танци. Състезавала се е на открити турнири и държавни първенства, където е печелила множество златни и сребърни медали, и купи. През 2013 г. с тогавашния й партньор печелят първо място на „Купа България“ в гр. Русе. 

През 2016 г. става треньор на отбора на спортните мажоретки към Центъра за Подкрепа и Личностно Развитие – Стара Загора, където прекарва 3 години. Благодарение на своята отдаденост и страст към работата постига множество успехи с отбора по състезания в Шумен, Пловдив и още градове в България. През 2019 г. работи като детски и спортен аниматор, където събира опит в работатата с деца и възрастни, организирайки „детска дискотека“ и забавни музикални игри. Освен опита си с групови активности за деца и възрастни Петя води индивидуална подготовка на състезателни двойки по латиноамерикански танци. Със своята заразяваща енергия и ентусиазъм тя с удоволствие прие да стане част от екипа на DS Magnifique, за да предаде опита си.

Петя води класовете по Латино танци за деца и възрастни.
Симона Петрова

Симона Петрова - преподавател по гимнастика за деца, инструктор по пилатес и стречинг за възрастни в DS Magnifique.


Симона Петрова завършва своето образование в спортно училище "Васил Левски" гр. Пловдив със специалност "Художествена гимнастика".

Тя може да се похвали с повече от 12 години професионален опит в сферата на гимнастиката и спорта, като "помощник - треньор". Притежавайки множество награди и успехи в художествената гимнастика, тя разширява своите хоризонти и към пилатес, стречинг, балет и йога. 

"Инструкторът изгражда връзка с учениците си, като предоставя своите знания както на деца, така и на възрастни, създавайки интегриран и подкрепящ обучителен процес" - споделя тя. С нейния подход, основан на опит и страст, учениците се наслаждават на разнообразни и вдъхновяващи уроци, които съчетават традиционните и съвременни методи за физическо развитие.

Симона води тренировките по Гимнастика за деца, Стречинг и Пилатес за възрастни.Изабела Босева

Изабела Босева - преподавател в класовете "сценични ателиета" в DS Magnifique, работи на позиция "грим и перуки" в Опера Пловдив. Възпитаник на АМТИИ - специалност "Сценография". 

Изабела се изявява като главен гримьор в множество музикални видеоклипове и пърформанси като "Someone You Loved" (Lewis Capaldi) соver piano by Evgeny Genchev; главен гримьор за албума "Intimacy" cоver piano by Evgeny Genchev. Работи и като гримьор за WaXx.bg, където прави грима на различни фотосесии, ревюта и реклами. Подготвя грима за много от спектаклите на Опера Пловдив.

"Най-силната ми страна е, че не оставам незабелязана сред тълпата - дали с външния си вид или с това което се занимавам предизвикам интерес, вероятно и с двете. Затова искам да предавам тази цветност, умения и знания на всички деца, които вървят по този път на изкуството и са избрали да бъдат на сцена. Ще им покажем, че красотата се крие дори в най-малкото кътче зад кулисите! Искам да предам наученото до момента и да видя искрата в техните очи, любознателност и умения, който ще придобият по време на курса за грим и прическа!" - казва Изабела за себе си.


Изабела води сценичните Арт ателиета и подготвя сценичния вид на артистите на всички събития


Инна Пепеланова

Инна Пепеланова - музикален педагог, действащ артист в Опера Пловдив.

От ранна възраст започва своите стъпки в света на музиката - с уроци по пиано. По-късно започва да пее в детски хор, след това започва и да свири на флейта. След първото й посещение в операта решава, че ще стане оперна певица. Завършва НУМТИ "Добрин Петков" със специалност "Флейта и класическо пеене". Продължава бакалавърската си степен в НМА "Проф. Панчо Владигеров", гр. София със специалност "Класическо пеене"к, където завършва и първата си магистратура "Педагогика на обучението по музика", а след това завършва втора магистратура в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" със специалност "Артмениджмънт". 

Инна има желание всяко дете да се докосне до Света на Изкуството и съветва родителите по-често да потапят децата си в него. 


Инна работи в партньорство с DS Magnifique провеждайки събитията "Приказно-музикални работилнички".

Донка Кьосева

Донка Кьосева е запалена по актьорското майсторство от ранна детска възраст. Стартира с писане на комедийни скечове и намира множество изяви в родния си град. През 2016 година се явява на кастинг за телевизионното шоу ,, България търси талант" и стига до полуфинал. Това допълнително я мотивира и няколко месеца по-късно тя е студент по Актьорско майсторство в класа на проф. д-р. Александър Илиев в Пловдивски универститет. Паралелно с това, тя работи във Фондация ,,ЖАР театър - изкуство - култура". Там развива умения за игра с огнени уреди, кукли, светлинни спектакли и изработка на маски и костюми. Била е образователен медиатор в ОП,, Младежки център Пловдив", като има опит в работата с деца и младежи по метода на неформалното образование. Творческият й път преминава през международни обучения, семинари и уъркшопи. Към момента Донка работи като режисьор към НЧ ,,Димитър Пешев“ 1998, паралелно с това прави огнени спектакли и пише поезия. 

"Моята мисия е да вдъхновявам децата, да ги насърчавам да изразяват себе си и да развиват своите таланти. Всеки урок е възможност за тях да се научат не само актьорски техники, но и жизнени умения като комуникация, сътрудничество и креативно мислене. Вярвам, че театърът е място, където магията става реалност, и с нетърпение очаквам да споделя тази магия" - споделя тя.

Донка вече две години е част от екипа на DS Magnifique като преподавател по рисуване и актьорско майсторство.


Искаш да станеш част от нас ?

Ако си млад и амбициозен, обичаш децата и изкуството, си дошъл на правилното място.