Новини


Летен график

АКТУАЛНО!!!


Скъпи клиенти, уведомяваме Ви че школата ВЕЧЕ работи по летен график в дните от понеделник до четвъртък до 18 август включително!

Активните класове в момента са:

 • Класически балет за начинаещи над 4 години

 • Бейбибалет  за деца от 2,6 до 4 години

 • Модерни танци за деца

 • Стречинг за възрастни

 • Класически балет за възрастни

Подробният график може да разгледате тук и съответно да се запишете за някой от класовете: 

https://www.ds-magnifique.com/events-schedule


Напомняме ви, че може да се възползвате от следните отстъпки:

 • "Доведи приятел" - еднократна 50% отстъпка от тренировка ако доведете приятел с вас
 • "4+1 безплатна" - при направени 4 последователни тренировка на дейност по избор , 5-тата тренировка е Безплатна
 • "Лоялна програма" - събери 8 последователни печата от дейност по избор и спечели 10% отстъпка от цената на абонамент по избор.
 • "10% отстъпка от 2-ра дейност/2-ро дете" - при закупуване на месечен абонамент за две дейности печелите 10% отстъпка от абонамента с по-ниска стойност. Важи за майки с дете (пр. Стречинг/ Кл. балет за деца, Бейбибалет/

Следете страницата ни за нова информация :)

Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 10-Jul-2022

Балетен концерт на талантите на DS Magnifique

С удоволствие искаме да ви поканим на Балетен концерт на талантите на DS Magnifique на 19 юни от 17:30 ч. в дом на културата "Борис Христов"!

В концерта ще участват деца от музикален център "Аморозо", танцов клуб "Ера" и други.


В концерта ще видите демонстрации, солистични и групови изпълнения на нашите ученици на възраст от 2,6 до 16 годишна възраст, както и на любителския ни клас за възрастни. 

Ще се насладите на красива класическа музика от различни балетни спектакли и различни танцови стилове - богатство, разнообразие и професионализъм. 


Продължителност на концерта: около 2 часа и 30 минути, с антракт.

Цена на билетите: 12, 16 и 20 лв.

Очакваме ви!!!


За повече информация следете събитието: https://www.facebook.com/events/3155117624706509?ref=newsfeed

* Билети може да закупите в нашето студио (хотел SPS, ет.3) и на билетната каса на Опера Пловдив (в дом на културата "Борис Христов").

** За информация:

Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 24-May-2022

Вълкът и 7-те козлета - Нов курс по Рисуване и акт. майсторство

АКТУАЛНО!

На 25-ти май стартираме нов курс по Рисуване и Актьорско майсторство, тема на който ще бъде приказката "Вълкът и 7-те козлета" .


Повече информация: 


 • Курсът стартира на 25.05 (сряда).

 • График: понеделник и сряда от 18:30 до 20:00 часа + 17.06 (петък).

 • Продължителност на курса - от 25.05 до 17.06 (общо 8 посещения по 90 минути)

Какво преставлява?

 • Арт работилница - децата ще изработват маски, аксесоари за театрален костюм, ще придобият основни познания за сценичен грим и изработка на декор.

 • Актьорската част - децата ще развият своето въображение, говор, ще се научат да работят в екип, ще се запознаят с различни герои от приказката.

 • Преподавател е прекрасната и вдъхновяваща актриса Донка Кьосева

На 17-ти юни от 19:30 ч. децата ще представят наученото в театрално представление пред публика.


За кого е подходящ?

 • Курсът е подходящ за деца над 4 години.

Цени и записване!

Цената на курса е 118 лева. 

 • Ако платите до 22-ри май получавате 10% отстъпка от цената!

 • За второ дете получавате допълнителни 10% отстъпка от цената!


*** Всички материали са включени в цената!

За повече информация и записвания Ви очакваме на телефон 0888 754 928!

Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 16-May-2022

Арт ателиета в DS Magnifique - от 20 май

НОВО от 20 май - АRT ателиета в DS Magnifique!!!


Ние от екипа на DS Magnifique приемаме за мисия да стимулираме децата да се развиват и да откриваме техните таланти в света на Изкуството. Затова се стремим да даваме възможност на нашите възпитаници да се докосват до всякакъв вид изкуство, защото смятаме, че това ги обогатява и изгражда като личности занапред.

Ето затова стартираме арт занимания за деца всеки петък от 18:00 до 19:30 ч. 


 • За кого са подходящи заниманията? - За деца, които обичат да рисуват, творят, да задържат своето внимание върху един вид занимание дълго време.

 • Защо да се включите? - От изключителна важност за децата е себеизразяването. В класовете децата ще имат възможност да използват въображението си по свой начин, да развият своята самоувереност, креативност и индивидуален почерк.

 • Какво ще включват заниманията? - Ателиетата ще бъдат тематични. Взависимост от темата децата ще рисуват, изработват, майсторят, създават...


Тема на заниманието на 20 май вдъхновена от предстоящия празник на писмеността - "Моите буквички любими". Повече за събитието научете тук: https://fb.me/e/4rexOCO0L


* Класовете са с предварително запазване на място оттук: https://www.ds-magnifique.com/events-schedule

Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 12-May-2022

Как да разберем дали детето ни има актьорски талант?

Наблюдаваме как децата с часове разиграват своите истории, превръщат се във всичко и всеки, когото си поискат и най-важното – абсолютно вярват в това, на което играят. Ето защо, детството е много подходящо време за актьорски занимания, независимо дали очакваме или не бъдеща реализация. Превъплъщаването в различни образи и актьорската игра в детска възраст развиват възприятията, познавателните способности, изразяването – вербално и телесно, възпитават концентрация, отговорност, разбиране и уважение към всичко заобикалящо.  И не на последно място, те не позволяват на детето да загуби своето въображение и креативност.

Как да разберем дали детето ни има актьорски талант?

Всяко дете има възможност да развие своите умения, някои деца обаче с по-голяма лекота се впускат в актьорската игра. Ето няколко признака, които да ви подскажат, че игрите, които наблюдавате, могат да прераснат в градивно занимание за вашето дете, а по-късно и в поле за развитие и професионална реализация.

 • Силен ентусиазъм и въображение. Детето с часове играе своите измислени истории и е готово да включи всеки желаещ. Впечатлени сте от въображението и увереността, с която разказва за тях. Ако вкарате нов герой или обстоятелство в историята му, то с радост и лекота ги включва.

 • Повишена активност. Ако детето ви е свръхактивно, най-честият съвет, който ще получите, е да го запишете на спорт. Спортът обаче не е единственото решение при такива деца. Те имат нужда от съвкупност от различни преживявания и комуникация, което е в основата на сценичното изкуство.

 • Наблюдателност. Наблюдателността е от съществено значение за актьора. Поискайте детето да ви разкаже нещо, което се е случило преди малко. Обърнете внимание колко детайли и интересни нюанси относно обстановката, участниците и действията регистрира то.

 • Имитиране. Поиграйте заедно с детето си, като се стараете да „копирате“ определени хора чрез движение, глас, мимика или дори емоционално излъчване. За начало търсете интересни и запомнящи се, „цветни“ персонажи – с тях е по-лесно. Наблюдавайте как се справя вашият малчуган и доколко се доближава до „оригинала“.

 •  Силна емоционалност. Ако можете да определите детето си като „супер чувствително“, то от него може един ден да излезе отличен актьор. Чувствителността е от жизнена важност за всеки творец, не само за артистите. Заниманията с театър обикновено превръщат необузданата чувствителност в емоционална интелигентност.

 •  Ораторско майсторство. Детето ви обича да говори, има по-богат речник от този на връстниците си, прави малко граматически грешки, има добро произношение – това може да е знак, че в него дреме бъдещ актьор.

 • Импровизация. Накарайте детето си да изиграе или разкаже избрана от двама ви любима приказка. Ако то се отклонява от сюжета, като успява да развие логически историята, със сигурност има заложби на импровизатор. Може да опитате също така да перифразирате заедно кратки текстове и да следите за същото.

 • Разнородни интереси. Често се случва детето да иска да посещава множество курсове, свързани и с изкуство и с движение. Ако сте забелязали, че вашият малчуган бързо губи интерес и му става скучно, най-вероятно актьорството много ще му хареса и ще се справя много добре, защото тези занимания включват в себе си много и различни дейности.

Ако преоткрихте вашето дете в описанието значи е време да му дадете поле за изява в нашите класове по Рисуване и актьорско майсторство.

Повече за предстоящия курс научете тук: https://ds-magnifique.com/news/chervenata-shapchica-nov-kurs-po-risuvane-i-aktorsko-majstorstvo-ot-27-mi-april 

Повече информация на тел: 0888754928


Източници за статията: Лъчезара Паскалева – магистър по театрална режисура и преподавател в детската театрална школа към Fusion Academy, https://roditel.bg/


Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 24-Apr-2022

Ползите от обучението по Класически балет.

Защо да запиша детето си на балет?


Ако детето ви проявява интерес към танците, музиката, постоянно иска да гледа балетни клипчета, да се облича в балетни дрехи..значи е дошъл подходящия момент да го заведете на Класически Балет. Балетът възпитава редица ценни качества като дисциплина, самоконтрол, воля и други. Подобрява концентрацията, координацията и паметта. В начален етап развива чувство за ритъм и музикалност, повлиява върху подобряване на стойката и гъвкавостта. Независимо дали детето ви е на 2,6г. или по-голямо, то може да се възползва от подходящ за възрастта клас по Класически балет при нас. А също така и Вие може да сбъднете детската си мечта или да поддържате добра физическа форма като се включите в нашите класове за възрастни.Физически ползи от тренировките по Балет

Обучението по Класически балет включва изучаване на редица упражнения обединени под наименованието "екзерсис". Това е система от упражнения на станка и среда, която натоварва абсолютно всички мускулни групи. Ексерсисът подобрява мускулната сила, гъвкавостта и издръжливостта на трениращия. Повишава координацията и баланса, като същевременно подобрява стойката. Комбинациите, които включват скокове, увеличават сърдечната честота. Това води до подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве. При децата балетът може да повлияе проблеми с изкривяване, плоскостъпие и т.н. при започване на тренировки в ранен етап.

Емоционални ползи

В допълнение към физическите си ползи, балетът помага за подобряване на психическото и емоционалното здраве на трениращия. Обучението по класически балет внушава чувство на гордост и постижения, за надмогване на собствените си възможности. Това води до повишаване на самочувствието и самоувереността на трениращия. Това може да се пренесе и в други области от живота му. Уроците по балет също могат да бъдат чудесен начин да се отпуснете и да изразходвате продуктивно излишната енергия след училище или работа като поддържате една добра физическа форма и тонус.

Социални ползи 

Часовете по балет осигуряват социална среда за децата. Редовното посещение на уроци по балет помага на малчуганите да развият своите социални умения, работа в екип, комуникация, доверие. Балетът също така помага на децата да създадат нови приятелства, да преодолеят срамежливостта или неловкостта в социални ситуации и да намалят страховете, свързани с присъствието в група и представянето пред публика.


Образователни ползи

Балетът предлага и определени образователни или когнитивни ползи. Обучението по балет поставя непрекъснати предизвикателства към обучаващите се изразяващи се в изучаване на различни по сложност и бързина комбинации от движения. Това води до подобряване на самоконтрола, вниманието, паметта и цялостното съзнание. Това са умения, които са от полза за децата във всички области на живота. За децата, които искат да изследват други видове танци – джаз, хип-хоп или кран – балетът предлага солидна основа и служи като чудесна отправна точка.

Ако ви заинтригувахме не се колебайте да запазите своето място за първи урок за вас или вашето дете тук: 

https://ds-magnifique.com/events-schedule


Източници: https://skillception.com/, https://ds-magnifique.com/


Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 22-Apr-2022

Нов трети клас по Модерни танци

Поради огромния интерес към класовете стартираме трети клас по Модерни танци за деца от 2-ри май!!!


Какво включват класовете?

В детските танцови класове изучаваме различни танцови стилове като Латино танци, Show Dance, Commercial Dance, TIK-TOK и MTV за деца. Това е голямо предимство за децата, защото така те развиват богата танцова техника и цялостна подготовка.

Децата придобиват основна двигателна култура. С времето започват да развиват координация, пластика, гъвкавост, грация, чувство за ритъм и артистичност!

Всяко дете в тренировъчния процес покачва значително издръжливостта на тялото си, общия си жизнен и мускулен тонус.


За кого са подходящи класовете?

 • Класовете са подходящи за деца над 4 години.

 • Класовете са подходящи за деца, които имат интерес към музиката и танците;

 • Класовете са подходящи за деца, които имат нужда да се движат и да изразходват енергия.


 • График на заниманията от 2-ри май:

 • понеделник - 18:30 - 19:30 ч.;

 • сряда - 19:00 - 20:00 ч.;

 • събота - 12:00 - 13:00 ч.


Цени:

 • Цената за едно посещение е 10 лева

 • 50 % отстъпка от посещение"Доведи приятел" - за всеки нов приятел еднократно.

 • Карта за 4 посещения ( в рамките на 20 дни) - 35 лева

 • Карта за 8 посещения ( в рамките на 30 дни) - 68 лв.

 • При нас можете да използвате и карти Multisport - kids


Преподавател:

*** Класовете са с предварително запазване на място. Запазете оттук> https://ds-magnifique.com/events-schedule

Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 22-Apr-2022

Ползите от стречинг упражненията

Какво представляват стречинг упражненията?

Понятието произлиза от английски език и означава разтягане, протягане. В сферата на спорта под термина „стречинг“ разбираме система от специфични упражнения, които извършваме при тренировка. Целта е чрез тях да се подобри кръвоснабдяването на мускулите и тяхната еластичност, както и да се увеличи общият тонус на тялото. 

Стречинг упражненията могат да бъдат както статични, така и динамични, като при статичните се използва определена позиция, при която бавно се раздалечават краищата на мускулите.

Редица експерти и фитнес инструктори  са категорични, че по време на загрявката трябва да започнете с упражнения за цялото тяло и постепенно да преминавате към конкретни мускулни групи. След приключване на физическите активности е необходимо да завършите с леко разтягане на тялото с цел отпускане на мускулатурата.

Видове стречинг упражнения

Според начина на изпълнение, упражненията за разтягане се делят на няколко типа:

 • Динамичен стречинг – представлява упражения, насочени към всички части на тялото, които раздвижват ставите и увеличават притока на кръв към цялото тяло. При динамичните разтягания се наблюдава ритмично съкращаване и разтягане на мускулите. Започва се с леки, ритмични махове с ръце, съчетани с бавен ход на тялото, като постепенно скоростта се увеличава. Идеята е дейността на сърдечно-съдовата система да бъде ускорена и тялото да стане по-гъвкаво.
 • Друг вид динамичен стречинг е балистичният. Той използва инерцията от ускорението на тялото и се практикува чрез подскоци, оттласквания и различни ритмични движения. Много спортисти го предпочитат, защото мускулите получават повече сила и се повишава двигателната им активност. Този вид стречинг трябва да се практикува с особено внимание, защото може да се стигне до прекалено натоварване и травми.
 • Най-леката форма е статичният стречинг. При този вид упражнения се заема определена позиция на тялото, която да провокира разтягане на мускулите. Фитнес инструкторът или партньор в залата може да ви помогне, за да заемете правилната поза. Необходимо е тялото да остане в покой поне 10 секунди. Статичните стречинг упражнения служат за нормализиране на сърдечната дейност, успокояват дишането и подобряват кръвообръщението. По тази причина се препоръчва да се практикуват след приключване на тренировка, когато мускулатурата е добре загрята. Ако започнете със статичен стречинг, е напълно възможно да разтегнете мускул още преди да сте започнали същинската тренировка.

Какви са ползите от стречинг като част от фитнес тренировката?

Тялото става по-еластично и устойчиво вследствие на редовния стречинг. Тренировките след това се извършват по-ефективно, защото правилната техника е усвоена, а гъвкавостта на тялото позволява всички по-трудни упражнения да бъдат изпълнени. Важно преимущество на упражненията за разгрявка е намаленото чувство на болка. Всеки от нас е усещал умора, скованост и напрежение след интензивна тренировка. Обикновено от 24 до 72 часа след спорт може да се получи мускулна треска. Статичният стречинг позволява на мускулите да се отпуснат и организмът да се възстанови, което намалява риска от последващи травми.  Колкото и невероятно да звучи, едно разтягане от 10 до 15 минути след спорт дава енергия и успокоява духа и тялото. Научни изследвания доказват, че нивото на ендорфини, свързани с чувството за наслада и удовлетворение, се увеличава, когато се практикуват стречинг упражнения. Не на последно място, правилната загрявка подобрява работата на ставите и служи за укрепване на сухожилията.

Съвети по време на разтягане на тялото

В желанието си да постигнем по-ефективни и бързи резултати, често надценяваме своите възможности и това може да причини някои неприятни последствия. Стречингът е спомагателният елемент по пътя към успешната тренировка. Винаги подбирайте упражнения, които няма да ви затруднят или да натоварят прекалено много вашето тяло. Ако усетите силна болка, прекратете упражненията, вместо да изчаквате още няколко секунди, за да завършите серията. Дишайте дълбоко и не задържайте дъха си за дълго, все пак трябва да се чувствате комфортно, докато практикувате стречинг упражненията. Не се подлагайте на интензивни натоварвания, без да сте загряли предварително. Разделяйте упражненията по групи, така че всяка част от тялото да бъде активна и добре разтегната.

Ако не сте уверени, че ще подберете подходящите за вас упражнения и ще ги изпълните правилно, заповядайте в нашите редовни класове по Стречинг - вторник и четвъртък от 18:45 ч.


 Източници: https://www.estespa.bg , https://sport.framar.bg/

Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 21-Apr-2022

Червената шапчица - Нов курс по Рисуване и Актьорско майсторство от 27-ми април!

АКТУАЛНО!

 • На 27-ми април стартираме нов курс по Рисуване и Актьорско майсторство, тема на който ще бъде приказката "Червената шапчица" Информация 


 • Тема на курса ще бъде приказката "Червената шапчица"

 • Курсът стартира на 27-ми април (Сряда)

 • Ще се провежда всеки понеделник и сряда от 18:30 до 20:00 часа!

 • Продължителност на курса - до 23-ти май (общо 8 посещения по 90 минути)

 • Какво преставлява?

 • Арт работилница - децата ще изработват маски, аксесоари за театрален костюм, ще придобият основни познания за сценичен грим и изработка на декор.

 • Актьорската част - децата ще развият своето въображение, говор, ще се научат да работят в екип, ще се запознаят с различни герои от приказката.

 • Преподавател е прекрасната и вдъхновяваща актриса Донка Кьосева

 • На 23-ти май от 19:30 ч. децата ще представят наученото в театрално представление пред публика.

 • За кого е подходящ?

 • Курсът е подходящ за деца над 4 години!

Цени и записване!

Цената на курса е 118 лева. 

 • Ако платите до 24-ти април получавате 10% отстъпка от цената!

 • За второ дете получавате допълнителни 10% отстъпка от цената!


*** Всички материали са включени в цената!

За повече информация и записвания Ви очакваме на телефон 0888 754 928!

Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 14-Apr-2022

Ново! Зумба за възрастни от 28-ми март!

Dance Studio Magnifique Ви предлага нещо ново и различно - Зумба за възрастни!

Стартираме новия клас от 28-ми март!


- уроците ще се провеждат всеки понеделник от 18:30 до 19:30

- При нас можете да използвате вашите карти Мултиспорт!

- Класовете за подходящи и за хора без предишен опит


Преподавател е Андон Георгиев - професионален хореграф с огромен опит.


Zumba е вдъхновена от латино-американския дух и е комбинация от различни стилове – основно салса, меренге, регетон, кумбия, но и части от фламенко, хип-хоп и други. Фитнес танц, който грандиозно покори света в над 75 страни с простия си принцип – забавлявай се, докато танцуваш, тренираш и отслабваш!!! Zumba e истинско забавление!

Ще ни откриете в хотел SPS, етаж 3


***За повече информация и записвания Ви очакваме на телефон 0896330496!

Научи повече

от DS MAGNIFIQUE , 16-Mar-2022