Ползите от обучението по Класически балет.

Ползите от обучението по Класически балет.

Защо да запиша детето си на балет?Защо да запиша детето си на балет?


Ако детето ви проявява интерес към танците, музиката, постоянно иска да гледа балетни клипчета, да се облича в балетни дрехи..значи е дошъл подходящия момент да го заведете на Класически Балет. Балетът възпитава редица ценни качества като дисциплина, самоконтрол, воля и други. Подобрява концентрацията, координацията и паметта. В начален етап развива чувство за ритъм и музикалност, повлиява върху подобряване на стойката и гъвкавостта. Независимо дали детето ви е на 2,6г. или по-голямо, то може да се възползва от подходящ за възрастта клас по Класически балет при нас. А също така и Вие може да сбъднете детската си мечта или да поддържате добра физическа форма като се включите в нашите класове за възрастни.Физически ползи от тренировките по Балет

Обучението по Класически балет включва изучаване на редица упражнения обединени под наименованието "екзерсис". Това е система от упражнения на станка и среда, която натоварва абсолютно всички мускулни групи. Ексерсисът подобрява мускулната сила, гъвкавостта и издръжливостта на трениращия. Повишава координацията и баланса, като същевременно подобрява стойката. Комбинациите, които включват скокове, увеличават сърдечната честота. Това води до подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве. При децата балетът може да повлияе проблеми с изкривяване, плоскостъпие и т.н. при започване на тренировки в ранен етап.

Емоционални ползи

В допълнение към физическите си ползи, балетът помага за подобряване на психическото и емоционалното здраве на трениращия. Обучението по класически балет внушава чувство на гордост и постижения, за надмогване на собствените си възможности. Това води до повишаване на самочувствието и самоувереността на трениращия. Това може да се пренесе и в други области от живота му. Уроците по балет също могат да бъдат чудесен начин да се отпуснете и да изразходвате продуктивно излишната енергия след училище или работа като поддържате една добра физическа форма и тонус.

Социални ползи 

Часовете по балет осигуряват социална среда за децата. Редовното посещение на уроци по балет помага на малчуганите да развият своите социални умения, работа в екип, комуникация, доверие. Балетът също така помага на децата да създадат нови приятелства, да преодолеят срамежливостта или неловкостта в социални ситуации и да намалят страховете, свързани с присъствието в група и представянето пред публика.


Образователни ползи

Балетът предлага и определени образователни или когнитивни ползи. Обучението по балет поставя непрекъснати предизвикателства към обучаващите се изразяващи се в изучаване на различни по сложност и бързина комбинации от движения. Това води до подобряване на самоконтрола, вниманието, паметта и цялостното съзнание. Това са умения, които са от полза за децата във всички области на живота. За децата, които искат да изследват други видове танци – джаз, хип-хоп или кран – балетът предлага солидна основа и служи като чудесна отправна точка.


Ако ви заинтригувахме не се колебайте да запазите своето място за първи урок за вас или вашето дете тук: https://ds-magnifique.com/events-schedule или на тел: 0876190499


Източници: https://skillception.com/, https://ds-magnifique.com/