Класически балет за деца над 4г

В нашата балетна школа децата се обучават по руската методика "Ваганова". В начален етап децата развиват гъвкавост, правилна стойка, добра координация, ритмичност и музикалност чрез упражнения предимно на земя и среда. Когато придобият основни познания започват усилено изучаване на упражнения от т.н. балетен "екзерсис" на станка и среда. Всяка година децата преминават през конкретен конспект от движения за съответното ниво. След достигане на определено техническо ниво и възраст, и по усмотрение на преподавателя децата започват изучаване на Палцова техника.

Bodyballet

Bodyballet

Ако търсите нещо различно - Бодибалет е подходяща тренировка за вас и вашето тяло. Бодибалет е комплексна тренировка, която натоварва всички мускулни групи. В резултат на вашето постоянство ще усетите стягане, загуба на излишни килограми, издължена мускулатура, подобряване на гъвкавостта и издръжливостта на вашето тяло. Тренировките съчетават танцови елементи от класическия балетен екзерсис под аеробна форма, комплексни йога и пилатес упражнения, съвременни дихателни техники.

Babyballet - Балет за бебета

Babyballet - Балет за бебета

Класовете протичат под формата на игра. Чрез познати детски песнички и различни игри с въображението децата усвояват начални балетни позиции и движения от балета. Подобряват своята ритмичност, музикалност и памет. Развиват правилна стойка, гъвкавост и координация. Класовете са подходящи за деца от 2,6 до 4 години. - Родителите не присъстват на заниманията.

Рисуване и актьорско майсторство

Заниманията протичат като курс с определена продължителност по конкретна тема. В актьорската част всяко дете получава роля и конкретен сценарий с реплики, които трябва да научи и изработи. В приложно-рисувателната част децата подготвят декор, кукли, костюми зависимост от темата. Накрая на курса децата представят наученото в кратко театрално представление пред публика.

Класически балет за възрастни

Класовете са любителски с цел поддържане на форма и релакс. Разделени са на две нива - начинаещо към ср. начинаещо за хора, които никога не са танцували и напреднало за хора, които са практикували преди време или посещават нашите класове редовно. Заниманията включват изучаване на упражнения от балетния екзерсис на станка и среда, танцови комбинации с различна сложност, различни видове прегъвания и упражнения за подобряване на гъвкавостта и стойката.

Палцова техника

Палцова техника

Класовете по палцова техника са подходящи за деца, които се занимават интензивно с класически балет. По преценка на преподавателите в студиото, след придобиване на конкретно ниво, натоварване и достигане на определена възраст децата биват включвани в такъв клас. Обучението включва усвояване на правилна техника на стъпване на палци, изучаване на упражнения за придобиване сила на стъпалата, конкретни движения на станка и среда. Децата в нашата балетна школа се обучават по руската методика "Ваганова".

Пилатес

Пилатес

Методът „Пилатес“ е система от упражнения за разтягане и за сила. Фокусът на упражненията е върху укрепването на коремната област, увеличаване на мускулната сила и тонус, постигане на психическо равновесие и подобряване на цялостната координация, баланс и гъвкавост. Една от основните причини, поради които ежедневните упражнения са толкова добре приети, е фактът, че те подпомагат мускулния тонус и водят до постигане на естетическа фигура и външен вид. Фитнес програма Пилатес се базира на 6 основни принципа: центриране, контрол, точност, концентрация, дишане и плавност. Според виждането на Йозеф Пилатес циркулацията на кръвта през цялото тяло събужда всички клетки и това елиминира причините за възникване на умора. Практикуващият трябва да се фокусира върху изпълняването на установена поредица от движения с цел постигане на максимални ползи за здравето. Системата Пилатес не изисква извършването на многократни повторения на едно и също движение, а по-скоро всяко движение или серия от движения трябва да бъде изпълнявано с много голяма точност и контрол. Освен постигането на мускулна сила и тонус, комплексът от упражения може да увеличи гъвкавостта на меките тъкани и ставите и представлява идеална възможност за хората, които искат да допълнят своите аеробни и/или силови тренировки, както и за хора, които искат да опитат един по-различен и уникален тип упражнения.

Стречинг

Стречинг

Класовете включват специфични упражнения за разтягане на мускулите и прилежащите тъкани – сухожилия, лигаменти, съединителна тъкан, периферни нерви. Най-познатият ни ефект от стречинга е това, че прави мускулите ви по-еластични, с което подобрявате гъвкавостта си. За кого е подходящ? - Подходящ е за хора без физическа подготовка, както и за по-напреднали.  Какви са ползите? • Дава еластичност на сухожилията; • Намалява напрежението в мускула и ставите като по този начин отпуска тялото; • Подобрява координацията и увеличава диапазона на действие на мускулите; • Предпазва от травми - мускулни растежения, навяхвания и разкъсвания; • Създава собствено съзнание на мускула и помага за по-добрата концентрация и връзка между мускул и нервна система.

Модерни танци за деца

Модерни танци за деца

В детските танцови класове изучаваме различни танцови стилове като Латино танци, Show Dance, Commercial Dance, TIK-TOK и MTV за деца. Това е голямо предимство за децата, защото така те развиват богата танцова техника и цялостна подготовка. Децата придобиват основна двигателна култура. С времето започват да развиват координация, пластика, гъвкавост, грация, чувство за ритъм и артистичност! Всяко дете в тренировъчния процес покачва значително издръжливостта на тялото си, общия си жизнен и мускулен тонус.

Арт сценични ателиета

Арт сценични ателиета

В поредицата от Арт сценични ателиета децата ще се научат как цялостно да подготвят външният си вид за сцената - прическа, грим и цялостна сценична визия.

Балетно кино

Балетно кино

В събитиета децата ще се запознават с историята на балетното изкуство, със сюжета на различни балетни и съвременни спектакли, с творчеството на известни хореографи, композитори, балетни артисти, различните видове костюми. Събитията ще бъдат с цел обогатяване на знанията на участниците, насърчаване и мотивиране с цел по-добри резултати.

Художествена гимнастика

Художествена гимнастика

Във вълшебния свят на художествената гимнастика, нашите млади таланти ще се потопят в естетиката на движението и изяществото на тялото. Тренировките ще включват изпълнение на елегантни серии от скокове, равновесия и гъвкавости, които не само ще формират физическата им мобилност, но и ще развият тяхната хармония и грация. През този творчески процес, децата ще откриват своето уникално изразително изкуство, като създават свои индивидуални рутини. От малки вълшебни приливи на ръце и изящни завои на тялото до въздушни скокове, те ще откриват възможността да изразяват себе си през елегантната поезия на движението. С уникалните тренировки нашите ученици не само ще усвоят основите на гимнастиката, но и ще развият творческия си потенциал. Те ще бъдат възпитани не само като спортисти, но и като изящни артисти, готови да покоряват спортни върхове със своята уникална изразителност и стил.

Латино танци

Латино танци

Класовете по латино танци обикновено включват уроци по ча-ча-ча, румба, самба и други популярни танци от Латинска Америка. Всеки от тези танци има свой стил и характер, което ги прави уникални и интересни за учене. За децата - нашите класове са специално създадени, за да им предложим забавен начин за изразяване на себе си и развитие на координацията и гъвкавостта. Чрез увлекателни игри и упражнения, децата ще се научат на основите като същевременно развиват своите социални и комуникативни умения. За възрастните - участието в класовете по латино танци може да бъде страхотен начин за разтоварване от стреса, подобряване на физическата форма и зареждане с енергия и позитивно настроение. Тези класове предлагат възможност за изпитване на нови изживявания и създаване на специални спомени.