Fonts and icons
Класически балет за деца над 4г

В нашата балетна школа децата се обучават по руската методика "Ваганова". В начален етап децата развиват гъвкавост, правилна стойка, добра координация, ритмичност и музикалност чрез упражнения предимно на земя и среда. Когато придобият основни познания започват усилено изучаване на упражнения от т.н. балетен "екзерсис" на станка и среда. Всяка година децата преминават през конкретен конспект от движения за съответното ниво. След достигане на определено техническо ниво и възраст, и по усмотрение на преподавателя децата започват изучаване на Палцова техника.

Babyballet - Балет за бебета

Babyballet - Балет за бебета

Класовете протичат под формата на игра. Чрез познати детски песнички и различни игри с въображението децата усвояват начални балетни позиции и движения от балета. Подобряват своята ритмичност, музикалност и памет. Развиват правилна стойка, гъвкавост и координация. Класовете са подходящи за деца от 2,6 до 4 години. - Родителите не присъстват на заниманията.

Рисуване и актьорско майсторство

Заниманията протичат като курс с определена продължителност по конкретна тема. В актьорската част всяко дете получава роля и конкретен сценарий с реплики, които трябва да научи и изработи. В приложно-рисувателната част децата подготвят декор, кукли, костюми зависимост от темата. Накрая на курса децата представят наученото в кратко театрално представление пред публика.

Класически балет за възрастни

Класовете са любителски с цел поддържане на форма и релакс. Разделени са на две нива - начинаещо към ср. начинаещо за хора, които никога не са танцували и напреднало за хора, които са практикували преди време или посещават нашите класове редовно. Заниманията включват изучаване на упражнения от балетния екзерсис на станка и среда, танцови комбинации с различна сложност, различни видове прегъвания и упражнения за подобряване на гъвкавостта и стойката.

Палцова техника

Палцова техника

Класовете по палцова техника са подходящи за деца, които се занимават интензивно с класически балет. По преценка на преподавателите в студиото, след придобиване на конкретно ниво, натоварване и достигане на определена възраст децата биват включвани в такъв клас. Обучението включва усвояване на правилна техника на стъпване на палци, изучаване на упражнения за придобиване сила на стъпалата, конкретни движения на станка и среда. Децата в нашата балетна школа се обучават по руската методика "Ваганова".

Стречинг

Стречинг

Класовете включват специфични упражнения за разтягане на мускулите и прилежащите тъкани – сухожилия, лигаменти, съединителна тъкан, периферни нерви. Най-познатият ни ефект от стречинга е това, че прави мускулите ви по-еластични, с което подобрявате гъвкавостта си. За кого е подходящ? - Подходящ е за хора без физическа подготовка, както и за по-напреднали.  Какви са ползите? • Дава еластичност на сухожилията; • Намалява напрежението в мускула и ставите като по този начин отпуска тялото; • Подобрява координацията и увеличава диапазона на действие на мускулите; • Предпазва от травми - мускулни растежения, навяхвания и разкъсвания; • Създава собствено съзнание на мускула и помага за по-добрата концентрация и връзка между мускул и нервна система.

Модерни танци за деца

Модерни танци за деца

Класовете включват изучаване на модерни хореографии в различни танцови стилове. Подходящи са за деца, които имат интерес към музиката и танците. Преподавател е Тодор Стоянов - вицешампион по латино и стандартни танци в Република Северна Македония и професионален балетист в Опера Пловдив